» Pano
 
1234567891011121314
 
Ana Sayfa
E-posta
Bu site gençleri ve velileri bilgilendirmek amaçlıdır. Bireysel danışmanlık yapılmamaktadır. Dilek Köseoğlu çalışmalarını projeler esasında sürdürmektedir. İlginize teşekkür ederiz.
İletişim Bilgileri E-mail Ana Sayfa
 

YİNE BEN AMA SİZDEN FAZLASIYLA BİLGİ ALABİLDİM.OKUDUĞUM OKULDAN BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜNE GEÇİŞ YAPABİLYOR OLDUĞUMA DAİR BİŞEYLER DUYDUM DOĞRUMU ONU ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Sevgili Selmin,
Cevap gecikti özür dilerim. Serverda bir sorun yaşadık ve siteye bir kaç gün giremedik.
Bu haberin doğru olup olmadığını bilmiyorum. Ama doğru ise bilgisayar programcılığı size ne derece uygun bir meslek, bilgi yönetiminden daha prestijli olduğu düşüncesi taşıdığınız için mi tercih edersiniz? Bu detaylara bakmak gerek. Ben size haberin doğruluğundan önce kendi hedeflerinizi, amaçlarınızı ve ilgi alanınızı saptamanızı öneririm.

 

SORUMU YANITLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM DERSLERİMİN ADI 1.MASAÜSTÜ YAYINCILIK 2.İŞLETİM SİSTEMLERİ 3.İNGİLİZCE 4.KURUMSAL İLETİŞİM VE BİRLİKTE ÇALIŞMA 5.ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARI 6.İŞLEM TABLOLARI


Bilgi Yönetimi gerçekten çok önemli. Yanıt sizin için neler kattı veya ne kadar açıklayıcı oldu? Benim amacım mezun olduktan sonrası için size alternatif çalışma alanlarını düşündürtmek.
Çünkü asıl önemli olan mezun olduğumuz okulun bize verdiği temel bilgiyi, ilgimize uygun farklı alanlarda kullanabilmektir. Yanıtta da belirttiğim gibi bilimsel alanlarda bilgi yönetimi, biyoloji,ekonomi, uzay, teknik konular, kütüphanecilik vb. gibi örnekler verebiliriz.

 

BEN AÇIK ÖĞRETİM ÜNV.BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDE OKUYORUM.MEZUN OLDUKTAN SONRAKİ İŞ OLANAKLARIM HAKKINDA BİLGİ İSTİYORUM.ŞİMDİDEN EŞEKKÜRLER

Bilgi Yönetimi Bölümü'den mezun olmak çağın mesleğini yakalamak anlamına da geliyor.
Hangi dersleri okuduğunuzu bilmiyorum.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Sitemizde yer alan SDS-Özdeğerlendirme Envanteri ile ilgili mesleklerde Bilgi Kaynakları Uzmanı- Yöneticisi adı altında bir meslek tanımlanmıştır. Eğitimini aldığınız konu ile ilgili ilerde çalışacağınız alanları belirlemek için öncelikle ilgi alanınızı belirlemenizde fayda vardır.

Bilgi Kaynakları Uzmanlığı ile ilgi kısa bir bilgiyi şöyle verebilirim:
Bilgiyi toplamak, organize etmek, yorumlamak ve sınıflandırmak için methodlar ve prosedürler geliştirir.Semboller ve diğer tanımlama prensiplerini kullanarak bu bilgilerin bilgisayara girişi ve spesifik bir bilginin bilgisayardan alınabilmesi için alternatif tasarımlar geliştirir. Bilgi yönrtimi uzmanlığını farklı alanlarda kullanmak amacı ile değişik konularda uzmanlaşabilir: Bilimsel veya mühendislik konularda uzmanlaşabilir veya işletme, tıp, eğitim, uzay, kütüphanecilik gibi alanlarda uzmanlaşıp bilgi kaynakları uzmanı olarak çalışabilir.

Çağımız bilgi çağı, ama asıl önemlisi bilgiye nasıl ulaşacağımızı ve nasıl kullanacağımızı bilmek.
Ayrıca ilgi alanımıza uygun bir konuda uzmanlaşmak, aldığımız eğitimi kullanma şeklimizi de belirleyecektir.

Copyright 2005 KaDeMe. All rights reseved. Designed by S.T.Design & B2G