» Pano
 
1234567891011121314
 
Ana Sayfa
E-posta
Bu site gençleri ve velileri bilgilendirmek amaçlıdır. Bireysel danışmanlık yapılmamaktadır. Dilek Köseoğlu çalışmalarını projeler esasında sürdürmektedir. İlginize teşekkür ederiz.
İletişim Bilgileri E-mail Ana Sayfa
 

Nasıl Farmakolog olurum? Eczacılık okuyarak mı? -Burcu ( Bu soru Dilek Erdoğan'a 18 Mart tarihinde Kontakt Formu aracılığı ile yöneltilmiştir)

Burcu Merhaba, herşeyden önce Farmakolog olmaktan ne anladığını, nasıl bir çalışma ortamında çalışmak istediğini bilmen gerekir. Basitçe eczacılık okumak yeterli değil farmakolog olmak için. Benim sana önerim öncelikle farmakoloji nedir, çalışma alanları nelerdir, farmakoloji uzmanında olması gereken özellikler nelerdir, gibi sorulara cevap araman. Herhangi bir arama motorundan veya benim de sıkça kullandığım www.google.com adresinden girip farmakoloji ile ilgili bir araştırma yapman.
Örneğin, www.tfd.org.tr adresinden, www.pharmacology.hacettepe.edu.tr adreslerinden bilgi alabilirsin. Önce Farmakoloji nedir öğren. Farmakoloji uzmanı olmak için ne gibi eğitimler alman gerekir bunu araştır. Öncelikle Tıp Fakültesi'ne girmen gerekebilir, eğer bunu yapamıyorsan benzer alanlarda lisans eğitimi alıp belki lisans üstü çalışmanda farmakolojiyi seçebilirsin. Bunu araştır. Belki bir alt eğitim, kimya mühendisliği, eczacılık alanında yapılabilir.
Sana küçük bir ipucu vermem gerekirse, farmakolog, ilaç, toz, gaz ve diğer yabancı maddelerin dokuya ve fizyolojik yapıya olan etkisini araştırır. Bunun için deneyler ve gözlemler yapar, ilaç dozlarını ayarlar. Farklı detaylarda uzmanlaşabilir. Uzmanlaşacağın konuyu eğitim alırken de gözleyip sana uygun olanını seçebilirsin. Farmakologların meslekte başarılı ve mutlu olmaları için Araştırmacı, Gerçekçi ve Girişimci yapıya sahip olmaları öngörülmektedir. Bunu saptamak için bu sitede açıklanan kişilik yapılarını gözden geçir, sana uygun olanı saptamaya çalış. Gerekirse bir uzman görüşü al, çünkü farmakoloji, genetik gibi alanlar gerçekten kişinin ilgi alanına girmiyorsa mesleki tatminsizliklerin oldukça sık karşılaşıldığı alanlardır.
Ama araştırmacı özellik temeldir.

Başarılar dilerim.
Dilek Köseoğlu

 

merhaba. Medikal firmada satış sorumlusu olarak çalışıyorum. Biyomedikal teknikeriyim. Kurum hastanelerinde çalışmak istiyorum. bana ne gibi önerilerde bulunursunuz. ne yapmam gerekir.

Ferhat Merhaba, Anladığım kadarı ile mesleğini, satış elemanı olarak değil de teknik eleman olarak bire bir uygulamak istiyorsun. Şu anda da sektörel açıdan uzak olmamakla birlikte Satış-görevlerini üstlenmiş durumdasın. Yani biyomedikal teknikeri uzmanlığını da kullanarak satış alanında gelişiyorsun. Sorunun asıl bölümünde istediğin işi bulmak ile ilgili ne yapabileceğini soruyorsun. Bu araştırmanı internet üzerinden yapabilirsin, direkt hastane, dispanser, laboratuvar gibi kurumlara mürcaat edebilirsin. Internette ve direkt yolla iş arama ile ilgili pek çok dökümana internet aracılığı ile de ulaşabilirsin. Internet ortamında CV'ni yayınlayabilirsin, iş ilanlarını takip edebilirsin.
Unutmamak gerekir ki, kendine istediğin işi bulmadan, halen çalışmakta olduğun işi bırakmaman önemlidir. Bazen içinde bulunduğumuz ortam bizi yormuş olabilir, ancak, bu ortamı istediğimize ulaşmak için bir araç olarak görmeyi öğrenmemiz ve böyle kabul etmemiz gerekir.
Gerçekten istediğimiz işi yapmak ve bu alanda çalışmak bizi mutlu edecektir. Bu konuda seni yüreklendirmek isterim.
Örneğin, www.amerikanhastanesi.com.tr adresinde İnsan Kaynakları bölümüne hedeflerini belirterek CV'ni koyabilirsin. Yine böyle başka kurumları da ziyaret edebilirsin. Üniversitelerin Kariyer Merkezi sayfalarına girip nasıl iş arayacağına bakabirisin. ( Örn. www.khas.edu.tr/kariyer veya www.recruitmenturkey.com sitelerini ziyaret edebilirsin) Hastane sitelerini ziyaret edip bilgiler edinebilirsin. Ayrıca yaşamak istediğin şehri de gözönünde bulundurmanda fayda var.

Başarılar Dilerim.
Dilek Köseoğlu

Copyright 2005 KaDeMe. All rights reseved. Designed by S.T.Design & B2G