» Pano
 
1234567891011121314
 
Ana Sayfa
E-posta
Bu site gençleri ve velileri bilgilendirmek amaçlıdır. Bireysel danışmanlık yapılmamaktadır. Dilek Köseoğlu çalışmalarını projeler esasında sürdürmektedir. İlginize teşekkür ederiz.
İletişim Bilgileri E-mail Ana Sayfa
 

mrb ben şuan üniversiteye hazırlanıorum acaba fizik bölümüne gidersem ne gibi işler yapabilirim

Sevgili crazy,

Önce büyüyünce ben ne olacağım sorusuna yanıt vermen gerek, ben şu bölüme girersem ne olur diye sormak bence çok yanlış. Örneğin ben katıldığımız bir fuarda Fizik 2. sınıfta okuyan bir arkadaşla karşılaştım, 1.sene dersler iyiydi ama ikinci sene dersler çok ağır gelmeye başladı diyor.

Fizik bölümü ile ilgili yapılabilecek çeşitli şeyler olabilir ama, fizik bölümü sana uyuyor mu? Önce bana bu konu yapmış olduğun varsayımları yazar mısın lütfen. Fizik bölümünden sonra sen ne olmayı hedefliyorsun?
Yanıt bekliyorum.

 

merhaba, ben size İstanbul Üniversitesinin yeni açtığı üstün zekalılar öğretmenliği bölümü hakkında soru sormuştum.Bana www.ustunzekali-turkcocuklari.yahoo.groups. com adlı bi adres vermiştiniz fakat böyle bir sayfa açılmıyor.Birde ODTÜ'den Doç.Hacer Erarın ilgileniyor dediniz ona nasıl ulaşabilirim


Serhan Merhaba,

www.yahoogroups.com diye gir. Oradaki search penceresine, ustunzekali-turkcocuklari diye yaz, sayfa ile ilgili bilgi gelir.
Ayrıca, ustunzekali-turkcocuklari-subscribe@yahoogroups.com adresine boş bir mail atarsan sen de uye olabilirsin.

Gebzedeki okulun telefonu için , ki bu okulun ismi şu: Türkiye Eğitim Vakfı Özel İnanç Lisesi,
0.212.2175841 nolu telefondan bilgi alabilirsin.

 

mrb ben galip. tarih bölümnüde kararlıyım çünkü llkokuldan beri tarih sevgim var.lise 1'de seminerlere katıldım,testler yaptım(rehber hocalarla)bunun sonucunda tarih bölümü çıktı.üni. bittikten sonra üni.'de kalmayı düşünüyorum.ama olmazsa bilemiyorum?tarih sonrası meslekleri nelerdir?

Tarih bölümünü bilinçli bir biçimde seçme çabası içinde olmandan dolayı seni tebrik ederim.
Üniversitede kalman mümkün. Pedagoji okuyup, Tarih öğretmenliği olabilir. Bunların dışında bilgi yönetimi amaçlı, bilgisayar bilgisine ve Osmanlıca öğrenmeye ihtiyacın olabilir. Tarih lisansı üzerine, arkeoloji , sanat tarihi veya sosyoloji lisans üstü yapabilirsin. Bu senin araştırmalarında ve kendini mesleki açıdan geliştirmende destek sağlayabilir.

Kütüphane, arşiv ve benzeri kuruluşlarda, özel araştırma merkezlerinde, vakıflarda, müzelerde Kültür Bakanlığı'nda, TBMM, mahkemelerde çalışman mümkün.Gazetelerde yazarı, biyografi yazarı olabilirsin.

Belli alanlarda uzmanlaşabilirsin. Bunlar, eski tunç çağı eserleri, konservatör ( yarım eserlerin yapıştırılması, tarihi eser onarımı), sikke, arkaik dönem heykeltraşlığı, Helenistik çağ mimarisi, seramik, define vb. alanlardır.

Turist rehberi olabilirsin.

Tarihi sanat danışmanlığı yapabilirsin. ( Tiyatro eserlerinin kostüm, mekan vb. tasarımlarında.)

Copyright 2005 KaDeMe. All rights reseved. Designed by S.T.Design & B2G