|
say.öğrencisiyim.sınavdan 167 p.aldım matematik ve geometriden açıkların çok.geleceksene ünüversteli olmak istiyorum.nasıl bir çalışma sistemi uygulamamı istersiniz.teşekürler.
Tabi bu senin istemene bağlı, ben ancak önerebilirim. Bana soru sorma çaban da bu konuda istekli olduğunu gösteriyor zaten.
Bu sınava bir maratoncu gibi hazırlanıp, 100 metre koşucusu gibi yarışabilecek kondisyonda hazırlanman gerekiyor. Espri bir tarafa uzun soluklu bir hazırlık dönemi şart. Bunu bir süreç gibi tanımlamak mümkün, yani son dakikada oldu bittiye getirmeden, öğrendiğin bilgileri ve test tekniğini denemeye zaman tanıyacak bir dönem yaşamalı, yapacaklarını ertelememelisin.
Yani özetle;
- Hedeflerini doğru belirlemek ( Meslek ve bölüm seçimi-Senin durumunda tıp mı?- Mühendislik mi? Yoksa bilimsel araştırma konuları mı ? Sen neye daha yatkınsan)
- doğru bir dershane ve öğretmen seçimi( şu anki sistemde bu gerekiyor)
- Düzenli çalışmak
- Doğru beslenmek ve doğru dinlenmek
- Nasıl öğrendiğini belirleyip onun üzerine gitmek ( - yazarak, okuyarak, doğru not alarak, sesli tekrar ederek, birisine anlatarak, normal ve gerekli düzeyde örnek çözerek)
- Ezberden çok anladığından emin olarak- (kendine güvenerek, anlamadan geçtiğini kendine ikaz ederek, sıkılmadan anlamaya çalışarak- burada matematik ve geometriye özel vurgu yapıyorum)
- Spor yapmak ( relaksasyon için gerekli)
- Zamanı planlamayı iyi bilmek
Bol şanslar
| |
düz lise mezunuyum bu see sözelden 160 barajını geçtim toplamda 181 puan aldım meslek yüksek okullarından birne kaydımı yaptırmak istiyorum ek kontenjanı beklemem gerektiğini sölediler peki ek kontenjanda yer bulabilirmiyim acaba
Maalesef bu soru benim uzmanlık alanıma girmiyor. Bunu ya TV-8'de Cihat Hoca'ya, ya cnbc-e'de sadık Hoca'ya ya da NTV veya Final Dergisi Dershanesinde Celil Hoca'ya soracaksın. Bol şanslar.
|
ben bir say.öğrencisiyim.fakat işletmeyi de düşünüyorum bu benim zararıma mı olur .hayır ise nasıl bir çalışma programı yapmaılııym?ayrıca yaptığım kişilik testleri kişiliğime en uygun mesleğin öğretmenlik olduğunu gösteriyor.işletmeyi okuduktan sonra öğretim görevlisi olabilir miyim?
Bugünkü üniversiteye giriş sisteminde üniversitelerin işletme bölümlerinde, (eşit ağırlıklı puanla girildiği için) sınavda sayısal öğrencilerin daha yüksek puan almaları sonucunda sayısal öğrencilerine daha sıklıkla rastlamak mümkün. Yani sayısal öğrencileri sıklıkla İşletme Bölümlerini tercih ediyor. Ben meslek seçimi, dolayısı ile bölüm seçimi konusuna, sınav sonucunda alınan puanların değerlendirmesi olarak bakmayanlardanım. Bu nedenle, önce size uygun meslekleri belirlemeye çalışıp sonra eğitimin planlanması gerektiğine inanıyorum. Sizi tanımadan sorunun diğer kısımlarını cevaplamam zor.
Ama eğitmen olmak için üniversitede kalıp, okuduğunuz branşda gençler yetiştirmek bir çözüm olabilir.
Başarılar dilerim. |