» Pano
 
 
Ana Sayfa
E-posta
Bu site gen?leri ve velileri bilgilendirmek ama?l?d?r. Bireysel dan??manl?k yap?lmamaktad?r. Dilek K?seo?lu ?al??malar?n? projeler esas?nda s?rd?rmektedir. ?lginize te?ekk?r ederiz.
İletişim Bilgileri E-mail Ana Sayfa
 

İşin Doğası

  • Çeşitli tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla, sirke, alkollü içki, malt, turşu, boza gibi maddeler elde eder.
  • Mayalandırılacak tahıl veya meyvelerin kalitesini kontrol eder.
  • Meyve ve tahılın filizlendirilmesi, karıştırılması, preslenmesi ve mayalandırılması işlemlerinde Gıda Mühendisine yardım eder.
  • Elde edilen ürünün asit derecesini ve kalitesini kontrol eder.
  • Tüketime hazır hale gelen ürünün pazarlanmasında görev alır.
  • Hijyen (sağlık kuralları) ve sanitasyon (halk sağlığını koruma tedbirleri) sağlanmasına çalışır.

Kariyer Olanakları

  • Okulu başarıyla bitirenler her yıl yayınlanan Dikey Geçiş Kılavuzundaki koşulları taşımaları ve Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda Kimya, Gıda Mühendisliği ve Biyokimya bölümlerinden birine devam edebilirler.
  • Turşuculuk, alkollü içkiler, zeytincilik (salamura) alanlarının birinde uzmanlaşabilirler.
  • Fabrikada çalışanlar teknik müdürlüğe kadar yükselebilirler.

İstihdam

  • Alkol imal eden fabrikalarda, turşu ve zeytincilik (salamura) yapılan işletmelerde, Tekel Genel Müdürlüğüne bağlı şarap, bira ve diğer içki fabrikalarında, özel sektörde çalışabilirler.
  • Kendi alanlarında küçük işletmeler de açabilirler.

Gereken Kişilik Özellikleri

  • Fermantasyon Teknikeri olmak isteyen kimselerin, biyoloji, kimya ve tarım konularına ilgi duyması, dikkatli, sorumluluk sahibi ve tedbirli olmaları gerekir.

Benzer Meslekler

  • Meyve Sebze İşleme Teknikerliği, Gıda Kalite ve Sağlık Kontrolü Teknikerliği, Gıda Teknikerliği

Eğitim

  • Mesleğin temel eğitim süresi 2 yıldır.

Okutulan dersler ; matematik, teknik resim, genel kimya, fizik, genel mikrobiyoloji, gıda biliminde temel ilkeler, fermantasyon mikrobiyolojisi, atıkların değerlendirilmesi, yüksek alkollü içkiler teknolojisi, şarap teknolojisi, fermantasyon sanayi, sofralık zeytin teknolojisi, meyve ve sebze değerlendirilmesi gibi dersler okutulur.

Copyright 2005 KaDeMe. All rights reseved. Designed by S.T.Design & B2G